logo

Advisering

Advisering over hardware- en softwarekeuzes

Hoe vaak maakt u niet mee dat u een offerte maar accepteert, ondanks dat u toch niet helemaal kunt inschatten wat er nu precies geleverd gaat worden. Met name in de computerhardware en (standaard-)software is het steeds moeilijker in te schatten welke onderdelen nu werkelijk nodig zijn en welke eigenlijk alleen maar overbodig zijn.

LA is zelf geen leverancier van hardware of reseller van softwarepakketten, maar we weten natuurlijk wel welke hardware en software voor welk doel nodig is. Aangezien wij zelf geen voordeel hebben bij het leveren van de hardware of de softwarepakketten kunnen wij een objectief oordeel geven over de aangeboden artikelen.

Nog handiger is het natuurlijk als wij meteen bij de inventarisatie ondersteuning bieden. Wij kunnen dan helpen meedenken over de benodigde informatie- infrastructuur.

Kwaliteitsanalyse huidige automatisering

Iedereen die een avondcursus "Inleiding MsAccess" gevolgd heeft kan vaak aan de slag als Access-ontwikkelaar. In de praktijk blijkt dan dat er bij de ontwikkeling van databases meer komt kijken. Access biedt inderdaad mogelijkheden om relatief eenvoudig applicaties te bouwen. Vaak wordt dan echter de analysefase, voorafgaand aan de bouw zelf, over het hoofd gezien.

Hierdoor ontstaan applicaties die in de kern al niet goed zijn opgezet. Tot overmaat van ramp worden deze applicaties dan vaak ook nog uitgebreid met allerlei onvoorziene nieuwe functies. Deze aanbouwsels ontstaan vrijwel altijd onder grote tijdsdruk. Hierdoor gaat niet alleen de analyse, maar ook de ontwikkeling zelf "niet helemaal zoals het hoort". Vaak is niet eens de ontwikkelaar de oorzaak van dit probleem, maar meer de tijdsdruk waaronder de applicatie ontwikkeld moet worden.

Na een paar jaar ontstaat zo een "applicatie" die wel min of meer werkt, maar waarvan niemand eigenlijk meer kan garanderen dat de gegevens nog altijd goed worden verwerkt. Het aanbouwen van nieuwe functies wordt in de loop der tijd steeds moeilijker en er ontstaan steeds vaker vreemde storingen. Hierdoor komt het bedrijfsproces dat ondersteund wordt door de software misschien zelfs wel in gevaar.

Bij de ontwikkeling van onze maatwerkproducten hebben wij kwaliteit hoog in het vaandel staan. We beschikken over veel ervaring en de juiste gereedschappen. Deze eigenschappen kunnen wij ook inzetten om een bestaande applicatie te beoordelen en zonodig op te schonen. Met onze geautomatiseerde analyse-tool kunnen wij een Access-applicatie volledig doorlichten. Op basis daarvan kunnen wij snel en adequaat inschatten wat de toestand van de applicatie is.

Duikerstraat 4
1432 JW Aalsmeer
Telefoon: 0297-786515
email: info@laweb.nl