logo

Internet

Internet vormt voor veel bedrijven een nieuwe manier om met klanten of leveranciers te communiceren. In veel gevallen wordt bijvoorbeeld al reclame gemaakt via internet of worden brochures beschikbaar gemaakt.

Internet biedt echter veel meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld door andere partijen direct in uw database te laten kijken. Hierdoor worden vele telefoontjes en faxen overbodig. Een online winkel is hier een voorbeeld van.

Databasetoegang via internet

Vrijwel ieder bedrijf slaat informatie op in één of meerdere databases. In veel gevallen is het de bedoeling dat relaties (bijvoorbeeld klanten, werknemers of leveranciers) ook van deze informatie gebruik kunnen maken. LA kan er voor zorgen dat uw database toegankelijk wordt via het internet. Eventueel kan deze informatie beveiligd worden zodat alleen geautoriseerde gebruikers de informatie kunnen raadplegen.

Bouw van een gebruikersinterface

Veel websites zijn nog statisch. Er staat een hoop informatie op, maar er is (vrijwel) geen interactie met de site mogelijk. Bijvoorbeeld, de site bestaat uit een on-line weergave van de brochure.

Wilt u deze informatie beschikbaar maken op een levendiger manier, dan kan gekeken worden of de informatie ook op andere manieren dan het standaard menu benaderd kan worden. Bijvoorbeeld, door een zoeksysteem te maken. De gebruiker kan dan trefwoorden opgeven en krijgt een overzicht van de pagina's die op de gevraagde trefwoorden betrekking hebben.

Het kan ook zijn dat u gegevens van de gebruiker wil ontvangen. Vaak volstaat hiervoor een eenvoudig invulformulier, maar in andere gevallen moet de informatie voldoen aan verschillende criteria voordat deze geaccepteerd wordt.

Het is mogelijk om gehele applicaties te bouwen die via internet toegankelijk zijn. Meestal is het aan te raden om dit enigzins eenvoudig te houden (de gebruiker moet niet eerst een cursus hoeven te volgen) Bijvoorbeeld de gebruiker kan met een paar eenvoudige antwoorden zelf een schatting voor een offerte verkrijgen.

Hosting

Om te kunnen zorgen voor een zo breed mogelijk aanbod heeft LA zelf een internet server waar wij internetsites op kunnen hosten. Uw website draait dan op een server die direct aan het internet gekoppeld is. Wij zorgen verder voor al het onderhoud op de site zodat u niet genoodzaakt wordt om een cursus internetbeheer te gaan volgen of dat u daarvoor een systeembeheerder in dienst hoeft te nemen. Via deze server kunnen wij zorgen voor websites, e-mail en ftp voor uw bedrijf. Ook bij de registratie van uw domein kunnen wij u helpen.

Duikerstraat 4
1432 JW Aalsmeer
Telefoon: 0297-786515
email: info@laweb.nl